Artiest

Alphabeat

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Alphabeat
Lef hebben ze, die Denen. Gevraagd worden voor het voorprogramma van de Spice Girls en weigeren. Nee, de vijf heren en vrouw vinden hun sound niet passen bij de Britse girlband. Na successen in thuisland Denemarken en Engeland komt Fascination in 2008 ook uit in Nederland. Twee jaar later ligt de opvolger, The Spell, in de winkels.

Fascination Wat hun sound dan wel is? De vijf heren en dame beschrijven hun muziek zelf als retro jaren 80-pop. De doorbraak voor de band komt in de zomer van 2007. Het nummer 'Fascination' wordt grijsgedraaid in thuisland Denemarken.Succes Ook verderop in Europa wordt het nummer een succes. Engeland volgt en het nummer bereikt ook daar de hoogste regionen van de hitlijsten. In maart 2008 brengt de platenmaatschappij het nummer ook uit in Nederland.Mika Op dat moment is de band geen complete onbekende in Nederland. De fans van Mika hebben al wat kunnen kunnen zien. Alphabeat was namelijk het voorprogramma van de zanger bij hun optreden in november 2007. Spice Girls Het succes dringt ook door tot de leden van de Spice Girls. Het lijkt de dames wel wat om de band in het voorprogramma te hebben. De band ziet dit niet zo zitten. Het geluid en de bands verschillen teveel, vinden de bandleden en bedanken voor deze eer. Album Het debuutalbum This Is Alphabeat komt in het voorjaar van 2008 uit. Het album wordt een succes, net als de singles. Ondanks dit succes breken ze eind 2008 met hun platenlabel. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk, maar de volgende plaat komt uit bij een andere platenmaatschappij.

The Spell

In een kleine drie maanden heeft de groep alweer een nieuw platencontract op zak en staan ze te popelen om aan het volgende album te beginnen. Na een periode van hard werken en opnemen is het album in november 2009 af. De release laat nog op zich wachten, de plaat komt pas in maart 2010 uit. In Engeland komt de plaat uit onder de naam The Beat Is... De eerste single, 'The Spell', bereikt Nederland in februari van hetzelfde jaar.

Tracks van Alphabeat