Artiest

Demi Lovato

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Demi Lovato
Demi Lovato is een Amerikaanse actrice en zangeres die 2013 bekend wordt bij het grote publiek door haar cover van ´Let It Go´ de populaire soundtrack van Disney film Frozen.

Acteren

Lovato is als zevenjarig meisje te zien in de serie Barney and Friends, enkele gastrollen volgen waaronder in de serie Prison Break. In 2007 wordt ze gevraagd voor de korte serie As the Bell Rings en een jaar later heeft zij een hoofdrol te pakken in de Disney Channel film Camp Rock. In deze film zingt Lovato verschillende nummers en spelen ook de Jonas Brothers een hoofdrol, datzelfde jaar staat zij in het voorprogramma van de muzikale broers.

Debuutalbum

Haar debuutalbum Don't Forget komt in september 2008 uit.  Een jaar later volgt haar album Here We Go Again, dat meer soul bevat. Voor het nummer ´Stop The World´ krijgt ze hulp van Nick Jonas. Ondertussen blijft de zangeres toeren met de Jonas Brothers. Tijdens de Jonas Brothers World Tour raakt Lovato overstuur en slaat haar achtergrondzangeres. In 2011 laat de zangeres op verzoek van haar managment en haar ouders zich opnemen in een kliniek voor vrouwen met gevaarlijke gewoonten en eetstoornissen. In de kliniek wordt een bipolaire stoornis vastgesteld.

Jurylid

Na haar verblijft in de kliniek brengt zij haar single ´Skyscraper´ uit. Het nummer staat op haar album Unbroken en wordt goed ontvangen en haalt de Top-10 in Amerika. Ook mag de zangeres in 2012 de prijs Best Video With Message in ontvangst nemen voor dit nummer tijdens de MTV Video Music Awards. In 2013 brengt zij haar album Demi uit en wordt bekendgemaakt dat zij jurylid wordt in talentenshow X-Factor.

Disney

Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez schrijven voor disneyfilm Frozen de soundtrack 'Let It Go'. Het nummer slaat aan bij jong en oud. Het echtpaar maakt een tweede en verkorte popversie van het nummer. De eer is aan Demi Lovato om het nummer te zingen.