Artiest

Judy Blank

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Judy Blank
In het tweede seizoen (2013) van De Beste Singer Songwriter mogen we kennis maken met Judy Blank. Al op jonge leeftijd weet ze wat ze wil. Op haar dertiende gooit ze een briefje door de bus bij een pianodocente met de boodschap dat ze piano wil spelen. En zo geschied!

Judy Blank leert liedjes schrijven en geeft zelfs muziekles op een basisschool. Met haar alternatieve popliedjes probeert ze zich te onderscheiden van de rest. Ze omschrijft haar muziek als "eerlijke pianopop met een hart." Optreden in Paradiso in Amsterdam is de grote droom van de vrolijke singer-songwriter uit het Gelderse dorpje Aalst.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Die grote droom gaat in vervulling als Judy een van de finalisten wordt van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ze haalt de finale net niet, Michael Prins gaat er vandoor met de eerste prijs, maar ze blijkt wel een van de publieksfavorieten te zijn.

Seasick Steve

Judy Blank staat in 2013 op het North Sea Jazz festival in Rotterdam. Niemand minder dan Seasick Steve woont haar optreden bij. Later, als hij zelf op de Rotterdamse planken staat, nodigt hij Judy uit om hem te vergezellen op het podium. Nog een paar maanden later, vraagt hij haar om samen een duet te zingen in TivoliVredenburg in Utrecht.

Steve: ''This young girl sang some songs that made my heart drum. If she was anywhere around me, I'd go see her ev'ry night."

When The Storm Hits

Het is hoog tijd dat er een eerste echte plaat wordt utigebracht. Dit album released ze in juli 2014 op het North Sea Jazz festival. Op When The Storm Hits staan onder andere de liedjes 'Foolish Child', 'Little Boy' en 'Bigger'.

Clubtour

Judy Blank begint 7 september 2014 aan haar clubtour door Nederland.

Tracks van Judy Blank