Artiest

MK

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. MK
Marc Kinchen a.k.a MK is een Amerikaanse houseporoducer die al lang bezig is met het maken van muziek. Zijn eerste succesvolle eigen nummer heet Burning (1991), en hij is sindsdien veel bezig met remixen en eigen muziek. Hij knipt vaak vocal samples die hij tot woordloze zang verwerkt.

Het Begin

Mark Kinchen a.k.a MK wordt geboren in Detroit op 3 augustus 1972. Hij maakte de opkomst van techno mee in zin eigen geboortestad. Daardoor wordt 'ie zelf enthousiast voor elektronische muziek waardoor hij met schoolvrienden de groep Seperate Minds opricht. Zijn liefde voor muziek groeit waarna hij begint onder de naam MK. Hij mixt techno met house en soul wat een nieuwe weg voor 'm opent.

De studio in

Marc bereikt een hoop succes tussen 1991 en 1996 doordat zijn eerste succesvolle singe 'Burning' hem een hoop bekendheid oplevert. Toch neemt 'ie een kleine pauze van het grote podium in 1997 en duikt hij de studio in om studioproducer te worden. Hij gaat werken in de R&B scene en werkt samen met onder andere Rihanna en Jay-Z.

De studio uit

Toch keert Marc na een lange tijd weer terug. Hij begint als houseproducer bij Defected Records. Hij brengt een paar van zijn oude platen uit, remixt een hoop platen en begint ook weer met nieuw werk maken. Een van zijn meest bekende remixen is 'Look Right Through' van Storm Queen. Zijn eigen werk '17' wordt ook ontzettend bekend in 2018.

Tracks van MK