Artiest

Aeroplane

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Aeroplane
Vito De Luca en Stephen Fasano zijn de mannen met exotische namen achter het Brusselse danceduo Aeroplane. Na hun eerste release, Caramellas/Aeroplane, stromen de aanvragen voor remixen en producties binnen. In 2010 proberen ze het weer op eigen kracht. Met succes, want de single 'We Can't Fly' wordt een succes.

Onder de rook van Brussel, middenin Wallonië, in het zuiden van België groeien Vito De Luca en Stephen Fasano op. De muziekverslaving van Stephen brengt hem bij Vito, die tot zijn knieën in de muziekbizz zit. Hun Italiaanse afkomst is niet de enige overeenkomst tussen de twee muzikanten en al snel worden ze vrienden. Zo wordt Aeroplane geboren in een winkel in Brussel, uit liefde voor muziek.

Aeroplane

Als duo maken Vito (voornamelijk producer) en Stephen (voornamelijk DJ) dancemuziek. Ze vinden dat deze scene nogal schaduwrijk en industrieel is en willen daar verandering in brengen. Ze willen hun fans een hoogtepunt bezorgen, ze meenemen naar een hogere muzikale plek. Officieel heten ze niet hierom Aeroplane, maar het kan bijna geen toeval zijn. Verder laat het duo zich niet in een hokje stoppen... van rustige ritmes tot psychedelische gitaren, van popliedjes tot discotunes, zolang er een beat onder zit, is het in het straatje van Aeroplane.

Caramellas/Aeroplane

Stephen en Vito houden de touwtjes strak in handen en maken echt enkel en alleen met zijn tweeën nieuwe liedjes. Dit resulteert in 2007 in hun eerste release: Caramellas/Aeroplane. Dit blijft niet onopgemerkt in de muziekwereld en de aanvragen voor remixen en producties stromen binnen. Inmiddels hebben ze namen als Das Pop, Grace Jones, MGMT, Bloc Party, Friendly Fires en Robbie Williams 'op hun lijstje staan'. 

'We Can't Fly'

Na deze remixen en producties voor anderen vinden de mannen het hoog tijd dat ze zelf weer eens een plaat gaan maken. Dat blijkt helemaal geen slechte keuze, want de single 'We Can't Fly' wordt een succes in eigen land en weet ook Nederland te bereiken. Voor de opvolger 'Superstar' geldt hetzelfde, deze wordt in september 2010 als tweede single uitgebracht. 

Tracks van Aeroplane