Artiest

Eve

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Eve
Succesvolle rapper uit Philadelphia. Eve scoort in 2001 samen met Gwen Stefani van No Doubt een nummer 1-hit met het nummer 'Let Me Blow Ya Mind'.

Eve Jihan Jeffers is nog maar een puber als ze haar muzikale carrière begint. Ze zingt in een meidengroep, maar de manager raadt haar aan te gaan rappen. 

Studio

Onder de naam Eve Of Deconstruction treedt ze op tijdens talentenjachten. Wanneer een paar vrienden haar voorstellen aan Dr. Dre, gaat het balletje pas echt rollen. Dr. Dre vindt Eve talentvol genoeg om met haar de studio in te duiken. Een demo is het resultaat. Een van de liedjes, Eve Of Destruction', verschijnt op de soundtrack van de film Bullworth. 

DMX

Omdat Dr. Dre het te druk heeft met zijn eigen label (Aftermath), ontfermt rapper DMX zich over Eve. Hij zorgt ervoor dat Eve te horen is als achtergrondzangeres op 'You Got Me' van The Roots en 'Girlfriend/Boyfriend' van Blackstreet en Janet Jackson. Ook gaat ze mee op tournee met Jay-Z. 

Let Me Blow Ya Mind

Het debuutalbum van Eve verschijnt in 1999: First Lady Of the Ruff Ryders. Het album slaat aan in de Verenigde Staten. In Europa komt het succes met haar tweede album Scorpion. 'Let Me Blow Ya Mind', het duet met Gwen Stefani, van No Doubt, haalt de eerste plek in de Mega Top 100. 

Album

Eve-olution verschijnt in 2002. Hierop is (wederom) 'Let Me Blow Ya Mind' te vinden en 'Gangsta Lovin'', een nummer waarop Alicia Keys te horen is.