Artiest

Velvet Revolver

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Velvet Revolver
Velvet Revolver staat als een huis. Door drie voormalige leden van Guns n' Roses (Slash, Matt Sorum & Duff McKagan) bezit de band een enorme instrumentale basis. Tel dat op met de rockzanger Scott Weiland en je hebt een heel interessante band. 

Chinese Democratie

Axl Rose Guns n' Roses verloor de bandleden tijdens de never ending studiosessie voor Chinese Democracy'  toen de bandleden het één voor één voor gezien hielden. Toen Slash, Duff en Matt samen kwamen voor een tribute aan een overleden muzikant bleek het nog altijd te klikken. 

Velvet Revolver

Het vervolg kennen we: Velvet Revolver. Toen de Stone Temple Pilots uit elkaar zijn gegaan bleek Scott Weiland prima in het team te passen. Samen met hem ging de band voor het album Contraband. 

Live 8

De mannen zijn misschien iets uit de spotlight geraakt, maar voor het goede doel zetten ze alles aan de kant. Op 2 juli 2005 zijn de heren bereid hun instrumenten uit het stof te halen en de wereld tijdens het Live 8 benefietconcert in Londen even goed te laten rocken.

Verslaving

Al vrij snel tijdens de samenwerken merkt de band ook de negatieve invloeden van Weiland. Hij heeft altijd al moeite gehad om de heroïne weerstaan. De persoonlijke problemen (afkicken, voorkomen bij de rechtbank) van Weiland zorgen er voor dat de band een aantal optredens moet verzetten en opnamendata moet verschuiven.

Exit Weiland

De vier oprichters van Velvet Revolver bevestigen in april 2008 dat ze zonder Scott Weiland verder gaan. Gitarist Slash zegt er over: "De persoonlijke problemen van Weiland hebben de doorslag gegeven om zonder hem verder te gaan''. Rond die zelfde tijd kondigt  Weiland aan dat hij weer gaat touren met zijn voormalige band Stone Temple Pilots.

Tracks van Velvet Revolver