Artiest

Wolfmother

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Wolfmother
Wolfmother is een Australische rockband. Het eerste album komt uit in 2006 en behaalt twee keer platina. In 2008 wisselt de band van samenstelling.

Het succes van Australische band Wolfmother begint in 2004 met de release van hun EP Wolfmother. Met dit materiaal toert het drietal rond en krijgen ze op de Australische radio al behoorlijk wat airplay.

Eerste album

Voor het eerste volledige album duiken de jongens de studio in met producer Dave Sardy, eerder betrokken bij onder anderen Oasis en Marilyn Manson. In 2006 komt het debuutalbum Wolfmother uit. Dit album behaalt twee keer platina.

Toeren

Vanaf dat moment is het voornamelijk toeren geblazen voor Wolfmother. Over de hele wereld treden de Aussies op, zo ook op Pinkpop en Lowlands. Hierdoor krijgt de band ook naamsbekendheid en behaalt het drietal bescheiden succesjes in het buitenland.

Nieuwe bezetting

In augustus 2008 stappen Chris Ross (bas en keyboard) en Myles Heskett (drum) uit de band. Hierdoor is zanger Andrew Stockdale het enige overgebleven originele lid van Wolfmother. In 2009 versterkt hij zich met drie nieuwe leden. Ian Peres (bas en keyboard), Aidan Nemeth (gitaar) en Dave Atkins (drums) maken met Stockdale een doorstart van Wolfmother.

Cosmic Egg

Als vernieuwde band duiken de heren weer de studio in om een tweede Wolfmother-album op te nemen. Begin oktober 2009 komt de nieuwe plaat, Cosmic Egg, uit. Dit nieuwe materiaal gaat vergezeld met een toer, waarbij de band ook in Nederland op het podium staat.

Tracks van Wolfmother