Artiest

Eagles Of Death Metal

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Eagles Of Death Metal
Eagles of Death Metal is het hobbyproject van Josh Homme, frontman van de QOTSA. Homme is, samen met goede vriend Jesse Hughes op zang en gitaar, de drijvende kracht achter de band. Het derde album Heart On verschijnt in 2008.

Homme en Hughes groeien op in Palm Dessert en gaan naar dezelfde middelbare school. Na school gaan ze ieder hun eigen weg. Homme richt Kyuss op en Hughes gaat richting de journalistiek. De twee komen elkaar jaren later weer tegen. Het is pas dan dat Hughes interesse krijgt in muziek. Hij gaat door een moeilijke periode en Homme overtuigt hem om te gaan jammen. Niet lang daarna richten ze Eagles Of Death Metal op. De eerste nummers die verschijnen staan op Volume 3-4 een van de vele Dessert Sessions van Homme uit 1998.

QOTSA

Met de andere band van Homme Queens Of The Stone Age, waarin hij met een andere middelbare schoolvriend Nick Oliveri speelt, gaat het ineens hard. De band is al snel een van de meestbesproken rockbands, met als gevolg dat het project met Hughes naar de achtergrond schuift.

Studio

Het project krijgt weer vorm in 2003, het duo duikt weer de studio in. De hardcore fans van QOTSA vermoeden al dat er iets staat te gebeuren, doordat Homme tijdens QOTSA’s Lollapalooza tour voornamelijk te zien is in een Eagles Of Death Metal t-shirt. Ook lekt op onverklaarbare wijze het nummer "I Only Want You" uit.

Tour

Terwijl QOTSA het na de tour even rustig aan doet, beginnen Homme en Hughes (samen met gitarist Timmy vanHamel) aan hun allereerste tour samen. Ze openen een aantal concerten voor Placebo.

Peace, Love & Death Metal

Het langverwachte eerste album Peace, Love & Death Metal verschijnt in maart 2004. Het album brengen ze uit via Rekords Rekords label, Hommes eigen label. De Europese tour volgt snel na het release.

Death by Sexy

In het najaar van 2005 komen de twee weer samen voor een tweede album Death by Sexy. Samen met Jack Black, Brody Dalle, Mark Lannagan en Joey Castillo nemen ze het album in acht dagen op. De release van het album wordt door een tour met de Strokes vooraf gegaan.

Games

Het derde album, Heart On, komt in oktober 2008 in de winkels. Vóór de release hiervan speelde de band bij de lancering van een racegame al een paar nummers live in een Virgin Megastore. Hun single 'Wannabe In LA' zit ook in de game Midnight Club 3 en Guitar Hero 5.

Aanslag Bataclan-theater

Op 13 novemer 2015 treedt de band op in het Bataclan-theater in Parijs wanneer terroristen de concertzaal binnenstormen en op het publiek beginnen te schieten. 89 mensen vinden tijdens deze tragische avond de dood. Eén van hen is een medewerker van de band die merchandise verkocht en nog eens drie mensen die werkten voor de platenmaatschappij. Op maandag 7 december 2015 staan de bandleden voor het eerst weer op het podium in Parijs. De band kwam als verrassingsact het podium op tijdens een concert van U2 in de AccorHotels Arena. Ook bezoeken de muzikanten die week voor het eerst weer het Bataclan. Ze leggen bloemen neer en zijn zichtbaar geëmotioneerd. Enkele toeschouwers beginnen te klappen voor de band.