Artiest

The Slow Show

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Slow Show
The Slow Show is een Engelse band die bestaat uit Rob Goodwin (leadzanger en gitarist) Fred Kindt (keyboard), Joel Byrne McCullough (leadgitarist), Chris Hough (drummer en James Longden (bass).

Liefde en dood

Het stemgeluid van Rob Goodwin heeft volgens sommigen wel iets weg van de stem van Johnny Cash. Goodwin en zijn bandleden schrijven muziek over liefde en de dood. Hun ontroerende songteksten en muziek laten hun publiek soms in stilte achter.

Debuutalbum

De band is sinds 2010 bij elkaar, maar pas in 2015 brengen zij hun debuutplaat White Water uit. De plaat wordt in Manchester opgenomen, maar wordt door het Duitse platenlabel Haldern Pop Recordings uitgebracht. De nummers op White Water hebben universele thema's. Zo gaat de single 'Brother' over een gesprek tussen Goodwin en zijn grootvader waarin zijn opa vertelt dat hij als 16-jarige jongen zijn broer verliest aan kanker. 

'Muziek voor hart en ziel'

'Bloodline' gaat over een geadopteerd familielid die op zoek gaat naar haar biologische ouders. 'God Only Knows' is geen cover van de Beach Boys, maar een lied over oud worden met je de mensen van je houdt. Steve White, de drummer van de Engelse singer-songwriter Paul Weller, noemt de muziek van The Slow Show dan ook 'muziek voor hart en ziel'.

Tracks van The Slow Show