Artiest

Deadmau5

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Deadmau5
Deadmau5 is een Canadese producer van progressieve house muziek en electro.

Deadmau5 is hot in de scene, de dansscene welteverstaan. Met zijn progressieve house krijgt hij altijd de voetjes van de vloer.'Deadmau5', Zimmermans DJ naam, is ontstaan door een incident met een dode muis in zijn computer. De 'leet speak' is natuurlijk voor de DJ met gevoel voor computers.

Erkenning

Zijn talent wordt ook internationaal onderkend. Zo heeft hij verschillende prestigieuze prijzen gewonnen voor zijn muziek. Zo wint hij in 2009 bij de Beatport Music Awards de prijs voor beste DJ Techno en beste DJ progressieve House. Armin van Buuren en Tiësto, toch wel notabelen in de housescene, hebben ook vertrouwen in de DJ.

Albums

De DJ heeft al behoorlijk wat platen op zijn naam staan:* 2006 - Get Scraped* 2006 - Vexillology* 2007 - Full Circle* 2008 - Random Album Title* 2008 - At Play (Re-Released als een digitaal album)* 2009 - It Sounds Like (Compilatie Album)

For Lack of a Better Name

in 2009 komt zijn nieuwste album uit met de titel For Lack Of A Better Name. De eerste single is 'I Remember' en is een behoorlijke hit in Nederland en wordt ook bekroond met een 3FM Megahit. De opvolger is 'Ghosts 'N' Stuff' en klinkt een stuk harder, maar minstens net zo goed.

Tracks van Deadmau5