Artiest

Libertines

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Libertines
Engelse garage en punk-rockband die in 2000 wordt opgericht door Carl Barât en Pete Doherty. De band brengt twee albums uit, maar valt in 2004 uiteen als gevolg roem en overmatig drugsgebruik.

The Libertines krijgen landelijke bekendheid als in 2002 het debuutalbum Up The Bracket uitkomt. Doherty wordt door critici bestempeld als één van de meest veelbelovende songwriters in de Britse muziekindustrie. Het toenemende drugsgebruik van de zanger leidt bij hem echter tot vervreemding van de band.

Gevangenis

Doherty belandt in 2003 in de gevangenis na de inbraak in het appartement van Barât. Na een gesprek met zijn jeugdvriend komt de zanger na twee maanden vervroegd vrij. 

Afkicken

Hij reist vervolgens naar Thailand om van zijn crack- en heroïneverslaving af te komen. Pete vlucht echter na slechts drie dagen uit de kliniek en keert terug naar Engeland.

Drugsproblemen

Op het moment dat de laatste hand wordt gelegd aan het tweede album van The Libertines, in juni 2004, wordt Pete verzocht de band te verlaten. Zijn drugsproblemen worden aangehaald als belangrijkste reden. The Libertines besluiten eind 2004 definitief te stoppen.

Comeback?

The Libertines nemen in juni 2007 voor de BBC-radio het Beatles-nummer 'A Day In The Life' op. Ze doen dit in het kader van een radioshow rondom het Sgt Peppers-album, dat 40 jaar bestaat. Nieuw albumOp 29 oktober (2007) releast de band een nieuw album. De plaat heet Time for Heroes - The Best Of The Libertines en is een compilatiecd met het beste van The Libertines.

Tracks van Libertines