Artiest

Yeasayer

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Yeasayer
Yeasayer bestaat uit vier heren die experimentele muziek maken. Indiepop, etnische muziek, artrock, psychedelische rock, electro, je hoort het allemaal terug in alles wat ze maken.

Anand Wilder, Chris Keating, Luke Fasano en Ira Wolf Tuton vormen in 2006 met zijn drieën de band Yeasayer en maken, zoals ze het zelf mooi noemen, 'Middle Eastern-psych-snap-gospel'. Dit komt ongeveer neer op een mix van indiepop/-rock, psychedelische rock, electro en invloeden uit Oosterse muziek.

All Hour Cymbals

In 2007 brengen de mannen hun debuutplaat uit, getiteld All Hour Cymbals. Dit schijfje is goed ontvangen door critici, maar ze voeten aan de grond bij het grote publiek krijgen ze niet. 'Wait For The Summer' is de eerste single van de band, maar ook deze weet Nederland niet echt te bereiken.

Touren

Yeasayer houdt zich verder in 2007, 2008 en 2009 bezig met touren, schrijven en opnemen. Zo staan ze in het voorprogramma van MGMT en klimmen ze op het podium bij verschillende festivals in Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Odd Blood

Tussen alle liveshows door schrijven en spelen Anand, Chris, Luke en Ira zich wild, want het tweede album komt begin 2010 uit en draagt de titel Odd Blood. De eerste single van dit album, 'Ambling Alp', komt al eind 2009 in de winkels te liggen en scoort ook in Nederland voorzichtig wat airplay. De tweede single, 'O.N.E.', wordt voordat hij uitkomt gratis op de website van de band ter download aangeboden en groeit uit tot een hit, ook op de Nederlandse radio. 'Madder Red' is de volgende, iets meer experimentele single.