Artiest

Chiddy Bang

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Chiddy Bang
Chiddy Bang is een Amerikaans hiphopduo bestaand uit Chidera 'Chiddy' Anamege en Noah 'Xaphoon Jones' Beresin. De twee kwamen elkaar eind 2008 tegen op de Drexel Universiteit in Philadelphia, waarna ze samen nummers in elkaar begonnen te knutselen met behulp van samples van onder meer Radiohead, Passion Pit en MGMT.

Blogs

De weblog Pretty Much Amazing speelde een grote rol in de lancering van Chiddy Bang, door vijf nummers van MySpace te plukken en die in een blog te verwerken. Ook de eind 2009 uitgebrachte mixtape The Swelly Express deed het vooral online goed, waardoor het duo voor de daaropvolgende mixtape Air Swell kon samenwerken met artiesten als Gorillaz, La Roux, Ellie Goulding en Tinie Tempah.

Platendeal

Het succes van de mixtapes, en met name het van een sample van MGMT's 'Kids' voorziene nummer 'Opposite of Adults', leverde Chiddy Bang in maart 2010 een platendeal op. Er werden direct plannen gemaakt voor een debuutalbum dat in 2011 moest verschijnen, maar na een paar keer uitstellen gaat de debuutplaat Breakfast uiteindelijk op 3 maart 2012 in de verkoop.

Tracks van Chiddy Bang