Artiest

Young The Giant

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Young The Giant
Jonge Californische band waarvan de bandleden uiteenlopende etnische achtergronden hebben. Maar in de muziek rechttoe-rechtaan rock, met een snufje folk.

De eerste single van de jonge Amerikanen 'My Body' is een bescheiden hit in Amerika, maar Europa leert dit vijftal vooral kennen door de single  'Apartment'. Sameer Gadhia, Jacob Tilley, Eric Cannata, Payam Doostzadeh en Francois Comtois vormen samen Young The Giant. Hun namen verraden de uiteenlopende etniciteit van de bandleden, maar in de muziek is hier weinig van terug te horen. Rechttoe rechtaan Californische rockmuziek, met een tintje folk.

Young The Giant

De band begint in een iets andere samenstelling onder de naam The Jakes. Als Young The Giant verzorgt het jonge vijftal uit Orange County in 2009 het voorprogramma van Kings Of Leon, speelt op SXSW, wordt gedraaid bij MTV's The Real World en tekent bij Roadrunner Records. Het gelijknamige debuutalbum wordt geproduceerd door Joe Chiccarelli, die eerder werkte met onder anderen The White Stripes, My Morning Jacket en The Raconteurs. Het album dat uitkomt in 2010 ontvangt lovende kritieken.