Artiest

Valerius

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Valerius
De Nederlandse band Valerius dankt zijn naam aan het Valeriusplein in Amsterdam, waar de oefenruimte van de band te vinden is. Valerius is in 2007 al eens Serious Talent, maar deze status krijgt in 2009 meer vorm als de single 'She Doesn't Know' uitkomt.

Valerius bestaat in de begindagen uit de twee broers Jesse en Kay, hun neef Ivar en beste vriend Georgy. Tijdens de middelbareschoolperiode zijn ze met zijn vieren vaak te vinden in een oefenruimte aan het Valeriusplein in Amsterdam. Dit verklaart de bandnaam.

Reinder van Zalk

Valerius komt in contact met producer Reinder van Zalk, die ook eigenaar is van de studio Earforce in Amsterdam. Hij helpt de jongens verder met songmateriaal en in die tijd wordt de band een hechte muzikale vriendengroep.

Veelbelovend

Als de band op gaat treden vallen ze al snel in de prijzen voor veelbelovende nieuwe act. In 2007 verkiest 3FM Valerius als Serious Talent en krijgt de band meer voet aan de grond. Ook TMF ziet de band wel zitten en neemt Valerius op in de TMF Kweekvijver. De band neemt dan ook een video op voor de single 'She Doesn't Know'.

Voorprogramma Boris

Begin 2009 wordt deze single officieel uitgebracht en wordt de band opnieuw 3FM Serious Talent. Tegelijkertijd tourt de band mee met Boris als voorprogramma.

The Sims

De Amsterdammers gaan als een trein. Terwijl eerste single 'She Doesn't Know' op is genomen in de game The Sims 3 brengt de band hun tweede single uit, genaamd 'Whenever'.

Valerius

In maart 2010 komt eindelijk het debuutalbum Valerius uit. Net hiervoor brengt de band de derde single 'Green Light' uit.

Nieuwe single

In 2011 wordt het op enkele shows na stil rondom Valerius in Nederland. Dit komt mede doordat de band een nummer één-hit scoort in Indonesië met de single 'She Doesn't Know'. Ook trekken de broers Jesse en Kay zich als harde kern van Valerius terug om nieuw materiaal te schrijven. Dit resulteert onder meer in 'You've Got it', de single die op 30 mei in première ging bij Giel! Het is een voorbode voor het nieuwe album, waarop volgens de broers meer synthesizers te horen zullen zijn.

Marilyn White

Het tweede album Marilyn White verschijnt eind mei 2013.Het nieuwe werk van Valerius is het resultaat van anderhalf jaar afzondering. In deze periode heeft de band de gezamenlijke liefde voor disco, house en analoge synthesizers weten uit de drukken in een verzameling pakkende liedjes. ‘I Cannot Put Us Back Together’ is de eerste single, die wordt opgevolgd door ‘So Good’.

Tracks van Valerius