Naar homepage
Artiest

Grizzly Bear

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Grizzly Bear

Grizzly Bear is een vierkoppige indieband uit Brooklyn. Regelmatig nemen de mannen uitstapjes naar psychedelische pop, folkrock en experimentele muziek.

Daniel Rossen (zang, keyboard en gitaar), Ed Droste (zang, gitaar en keyboard), Chris Taylor (bas, achtergrondvocalen en producer) en Christopher Bear (drums, achtergrondvocalen) vormen samen de indrierockband Grizzly Bear, afkomstig uit Brooklyn.

Debuut

Nog voordat de band echt gevromd is brengt Ed Droste onder de naam Grizzly Bear Horn Of Plenty uit 2004. Het is grotendeels een solopplaat en wordt erg goed ontvangen in de pers. Een jaar later brengen de mannen het album opnieuw uit met een bonusdisc vol met remixen.Yellow HouseIn 2006 komt het eerste album als vierkoppige formatie uit. Dit album, Yellow House, is vernoemd naar het huis van de moeder van Droste, waar het album is opgenomen. Ook dit album krijgt weer lovende reacties in de Amerikaanse pers.

Toeren met Radiohead

Grizzly Bear toert in de zomer van 2008 mee met Radiohead. Dat ze voor deze band mogen openen is een droom die uitkomt, zo zeggen ze zelf. De liefde tussen de bands is wederzijds, want gitarist van Radiohead (Jonny Greenwood) vertelt op het podium dat Radio erg gecharmeerd is van de muziek van Grizzly Bear. Een jaar later komt naar buiten dat Radiohead niet de enige beroemde fans zijn. Ook Beyoncé en Jay-Z zijn fan.

Veckatimest

Het derde album, Veckatimest, komt uit in 2009 en klinkt een stuk toegankelijker dan zijn voorgangers. De single 'While You Wait For The Others' is daar een goed voorbeeld van.

Daniel Rossen is een van de bandleden die solo-werk uitbrengt, maar Grizlly Bear staat al snel weer samen in de oefenruimte. In 2012 verschijnt het langverwachte album Shields, met single 'Yet Again' als voorloper. In het najaar van 2012 staat de band in Amsterdam voor een Paradiso-concert.

 

Tracks van Grizzly Bear