Artiest

Barenaked Ladies

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Barenaked Ladies
De Barenaked Ladies is een folk-pop band uit Toronto, Canada.

Snel succes

Het is 1989 wanneer de Barenaked Ladies beginnen. De heren kiezen voor deze naam om wat meer aandacht op zich te vestigen. In 1991 brengen ze in eigen beheer een cassette uit (The Yellow Tape) die zowaar in de Canadese album Top 20 terecht komt. Dit snelle succes zorgt voor een platencontract. 

Debuutplaat

Het eerste album van de Barenaked Ladies verschijnt in 1992 en luistert naar de titel Gordon. Aan aantal studio-albums en een live cd later behaalt de groep in Nederland haar eerste succesje met het van Stunt (1998) afkomstige 'One Week'. De single haalt in de Verenigde Staten de eerste plaats.

Albums

Maroon verschijnt eind 2000. Het album is geproduceerd door Don Was (die eerder o.a. Voodoo Lounge van de Rolling Stones produceerde en verantwoordelijk was voor de terugkeer van Brian Wilson van de Beach Boys). De band duikt regelmatig de studio in en brengen onder meer Everything To Everyone (2003), Barenaked for the Holidays (2003) en As You Like It (2005) uit.

The Big Bang Theory

In 2007 schrijft de band de themesong voor de populaire Amerikaanse serie The Big Bang Theory.

Greatest Hits

In 2011 komt er een Greatest Hits album uit en deze wordt opgevolgd door nieuw werk in 2012: Stop Us, You’ve Heard This One Before. De band duikt na deze release wederom de studio in brengen onder meer de single ‘Boomerang’ uit en het album Grinning Streak. 

Tracks van Barenaked Ladies