Artiest

Christon

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Christon
Christon is in 2016 uitgeroepen tot Nieuwe Naam van NPO Radio 2. Voorheen was hij zanger van de Utrechtse band Rigby. 'SOS Warning' is de eerste single van Christon.

Rigby

Zanger Christon Kloosterboer is allang geen onbekende meer in de Nederlandse popmuziek. De afgelopen jaren verdiende hij ruimschoots zijn sporen met zijn band Rigby, vernoemd naar het Beatles-nummer 'Eleanor Rigby'. De band scoort een handjevol hits, waarvan het Serious Request-nummer 'One Song' de populairste blijkt.

Wereldwijd in de clubs

Naast zijn eigen band wordt Christon veelvuldig gevraagd om liedjes te schrijven voor anderen. Hij doet dit voor uiteenlopende artiesten als Ed Struijlaart, Sharon Doorson, Leonie Meijer, Wildstylez en Dana Winner. Met de Haagse trance-act Dash Berlin is hij wereldwijd in talloze discotheken en clubs te horen met de dancehits 'Underneath The Sky' en 'Earth Meets Water'. Na zijn deelname aan talentenjacht Idols maakt hij korte tijd deel uit van de popgroep XYP. 

Nieuwe Naam

De eerste opvolger van het NPO Radio 2 Talent die nu Nieuwe Naam wordt genoemd is in 2016 Christon. Het liedje waarmee Christon het label NPO Radio 2 Nieuwe Naam heeft verdiend, heet 'SOS Warning'.

Tracks van Christon