Artiest

Band Of Horses

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Band Of Horses
Band Of Horses is een rockband uit Seattle, Amerika, en is actief sinds 1994. De band bestaat uit zanger/gitarist Ben Bridwell, Creighton Barrett en Rob Hampton.

Carissa's Wierd

Band of Horses is gevormd door Ben en Mat, na de break-up met hun vorige band Carissa's Wierd. Nadat ze in Seattle de opening verzorgen van vrienden Iron & Wine, worden de indierockers opgemerkt door Sub Pop Records. Dit resulteert in een platencontract.

Sub Pop

Het Amerikaanse label is bekend van bands als Soundgarden, The Shins, The Postal Service en Mudhoney. Ook de legendarische band Nirvana tekende ooit een contract bij deze platenmaatschappij.

Shortlist Music Prize

Behalve een optreden tijdens het concert van Iron & Wine, mogen ze in juli 2006 spelen in The Late Show with David Letterman. In hetzelfde jaar worden ze net als o.a. Tom Waits en Beirut genomineerd als één van de 10 finalisten voor de Shortlist Music Prize. Geen slechte start voor Band Of Horses.

Neil Young

De stem van frontman Ben Bridwell wordt vaak vergeleken met die van Perry Farrell van Jane's Addiction, de vroegere Neil Young en Wayne Coyne van The Flaming Lips. In de muziek van Band Of Horses voeren zoete popmelodieën, rock een een vleugje melancholiek de boventoon.

Everything All The Time

Het debuutalbum van Band of Horses, Everything All The Time, komt uit op 21 maart 2006. Daarvan verschijnen 'The Funeral' en 'The Great Salt Lake' als single.

Cease To Begin

Na veel touren en een rustige periode bij 'de familie' duikt Band Of Horses weer de studio in. Cease To Begin is daarvan het resultaar en wordt in 2007 gereleased. De eerste single is 'There Is A Ghost', de tweede 'No One's Gonna Love You'. Het album wordt goed ontvangen en weer breekt er een tijd aan die vooral uit optreden, touren en festivals bestaat.

Infinite Arms

Producer Phil Ek komt in 2009 met het nieuws naar buiten dat hij in de studio bezig is met het nieuwe Band Of Horses-album. Ondertussen breken er roerige tijden aan voor de band: Rob Hampton wordt vervangen door Ludwig Böss, maar ook hij verlaat de band voordat het album opgenomen is. Uiteindelijk spelen Bridwell, Ramsey, Reynolds, Barrett en Monroe het album Infinite Arms in. De eerste single die Nederland bereikt is 'Factory' in de zomer van 2010.

Tracks van Band Of Horses