Artiest

LCD Soundsystem

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. LCD Soundsystem
Solo project van de Amerikaanse producer James Murphy. "Daft Punk Is Playing At My House", "Yeah" en "Losing My Edge" zijn de bekendere nummers. In 2007 komt het tweede album, Sound Of Silver, uit dat lyrisch ontvangen wordt. Deze plaat krijgt in 2009 een opvolger.

Het brein achter deze dansbare ’eighties new wave’ is de Amerikaan James Murphy. Geboren in 1970 en opgegroeid in New Jersey sloot hij zich aan bij het DFA producerscollectief. LCD Soundsystem is zijn soloproject.

Debuutalbum

Na de succesvolle single ’Losing My Edge’, een eightieselectro knaller die in 8 minuten naar een climax toewerkt verscheen de 12inch "Yeah". Ook deze single was een graag gehoorde plaat in de betere clubs. Het wachten was op het debuut. Deze verscheen begin 2005 dan eindelijk. Toen had LCD Soundsystem zich live al bewezen, onder andere met een stomend optreden op Lowlands.

Sound Of Silver

Zo'n twee jaar daarna brengt Murphy zijn tweede album, Sound Of Silver, uit dat door muziekcritici lyrisch wordt ontvangen. De singles die uitgebracht worden van deze plaat worden minstens evenveel gedraaid als de bekende nummers van het debuut.

This Is Happening

In 2010 is het tijd voor de derde plaat van LCD Soundsystem, maar de release wordt voorafgegaan door een lek. De track 'Drunk Girls' lekt uit en hoewel dit niet de bedoeling was, zorgt dit wel voor buzz rondom het album This Is Happening dat in mei 2010 uitkomt. 'Drunk Girls' wordt een hitje en wordt opgevolgd door de hypnotiserende single 'I Can Change'. In de nazomer van dat jaar staat LCD Soundsystem ook op Lowlands.