Artiest

Aux Raus

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Aux Raus
Gabberpop, gabberpunk, technopunk en zelfs indie. Een kort rondje over het internet maakt niet duidelijk wat voor muziek Aux Raus maakt. Duidelijk is dus wel dat de Nederlanders niet in een vakje te plaatsen zijn.

Gabber

Zelf zijn ze het wel eens met de benaming technopunk of gabberpunk. Maar ze voegen er ook aan toe dat er ook wel andere muziekstijlen inzitten. 'Eigenlijk zijn het popliedjes die we zo snel mogelijk spelen', vertelt zanger Bastiaan Bosma in het programma Urbnn.

Optredens

Optredens van Aux Raus zijn iets bijzonders. Het lijkt of de twee bandleden zomaar wat doen. Ze springen, dansen, schreeuwen zingen en gebruiken de hele zaal als het podium. Het heeft ze ook al veel problemen bezorgd.

Singles

De eerste single Fall leek rechtstreeks afkomstig uit de jaren ’90. Een kale zanger en een typisch gabberdeuntje. De tweede single Wire is weer helemaal anders. Geen gabbermuziek, maar meer techno. Het is kenmerkend voor de Amsterdammers.

Eigenzinnig

Eigenzinnig zijn de heren ook. Een clip die gemaakt werd voor ‘Wire’ werd afgekeurd. Het geintje had 30.000 euro aan subsidie gekost. Zonder pardon werd de clip in de prullebak gegooid. Aux Raus maakte liever zelf iets wat beter paste.