Artiest

Bob Sinclar

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Bob Sinclar
Bob Sinclar is een Franse DJ die bekend is van het toevoegen van de Franse smaak aan de house muziek. Daarnaast maakt hij veel gebruik van samples en later maakt hij muziek met veel latin jazz, jazz, african en tribal invloeden. Heeft samen met DJ Yellow Yellow Records opgericht. 

Gym & Tonic

Bob Sinclar begint in 1986 op 18-jarige leeftijd als DJ onder de naar Chris The French Kiss. Hij is gespecialiseerd in funk en hiphop. Zijn eerste clubhit is 'Gym & Tonic' uit 1998, een samenwerking met Thomas Bangalter van Daft Punk.

Bob Sinclar

Bob heet in het echte leven Christophe LeFriant. De naam Bob Sinclar is gebaseerd op een karakter uit de film Le Magnifique van Philippe Broca. Zijn alterego Bob Sinclar is volgens eigen zeggen een combinatie van een pornoster, een discoheld en een spion: "a James Bond parody, but cool, like the Fonz". Sinclar maakt veel gebruik van samples. Zijn nummer 'Feel For You', een ode aan de Franse musicus Cerrone, van zijn tweede album Champs Elysees, behaalt de 9e plaats in de Engelse hitlijst.

Pseudoniemen

Bob Sinclar heeft veel gewerkt onder verschillende pseudoniemen. Onder de pseudoniemen The Mighty Bop en Reminiscence Quartet maakte hij hiphop en acid jazz platen.

African All Stars

Hij creëert ook het African All Stars project, waarbij een aantal artiesten gezamenlijk house muziek produceren in combinatie met latin, jazz, african en tribal invloeden. In 2005 komt zijn nieuwe single 'Love Generation' uit waarmee hij een grote hit scoort. Dit nummer is een combinatie van Caribische ritmes en jaren 60 hippie teksten. 'World, Hold On' is afkomstig van het album Western Dream en komt in 2006 uit.

Tracks van Bob Sinclar