Artiest

Dr. Alban

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Dr. Alban
Zweedse tandarts en zanger die begin jaren '90 een aantal Top 10-hits scoort met 'No Coke', 'Look Who's Talking' en 'Sing Hallelujah'.

Dr. Alban staat in de zomer van 1992 zeven weken op nummer 1 met 'It's My Life'. (Het nummer is van Denniz Pop die later hits schrijft en produceert voor o.a. Ace Of Base en de Backstreet Boys). Wereldwijd gaan er van zijn tweede album One Love meer dan 3 miljoen exemplaren over de toonbank. In totaal weet Dr. Alban meer dan elf miljoen albums en singles te verkopen.

Back To Basics

Na een lange tijd van muzikale afwezigheid, is Dr. Alban in 2007 terug met een nieuw studioalbum, Back To Basics. Het album wordt in eerste instantie alleen verkocht via internet, maar later ook op cd en cassettebandjes.

Eurovisie Songfestival

In 2014 doet Dr. Alban een poging met een Zweedse zangeres om Zweden te vertegenwoordigen voor het Eurovisie Songfestival, die eer gaat echter naar een ander. 

Tandarts

Dr. Alban leidt een dubbelleven: in 1990 studeert de Zweed af als tandarts. Daarna slaat het roer echter al snel om en scoort hij twee jaar later een hit met 'It's My Life'. 

Tracks van Dr. Alban