Artiest

MakeBelieve

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. MakeBelieve
Ongeveer vier jaar na de oprichting van MakeBelieve, breken de Groningse heren door met de single 'From The Start'. Dan hebben ze al voor grote acts het voorprogramma mogen verzorgen, bandleden moeten vervangen, op grote podia gestaan en een tour door Nederland (met Destine en Only Seven Left) achter de rug.

Zanger Joey Dussel en drummer Pim de Mol richten in 2006 de poprock-band MakeBelieve op. De band is geïnspireerd door bands als Paramore, Boys Like Girls en The Maine, maar geven deze klanken een vrolijke, catchy draai. De band blijft niet onopgemerkt en mag door heel Nederland komen optreden.

Vervanging bassist en gitarist

De band wordt uitgenodigd om op te treden tijdens Stofpop, in de grote zaal van Paradiso nog wel! Een maand voor het optreden gebeurt er dan wat vervelends: de bassist en gitarist stappen uit de band. Er is geen tijd om bij de pakken neer te zitten en meteen doen Joey en Pim een oproep op internet voor vervangers. Met de toevoeging van Jasper Mijwaard (bas) en Marvin Fockens (gitaar) is de band één week voor het optreden in Paradiso voor dan compleet.

Bekender en bekender

Langzaam maar zeker wordt de band bekender en bekender. Via TMF scoort de band bekendheid, de band verzorgt het voorprogramma van 30 Seconds To Mars in de HMH, de mannen doen het voorprogramma van Paramore in de Melkweg, staan twee jaar achter elkaar op EuroSonic en ze verschijnen steeds vaker op de radio en televisie. Toch heeft het viertal het idee dat er iets mist in de sound en daarom wordt gitarist Björn Baay bij de band gehaald. Deze toevoeging pakt goed uit.

Tour door Nederland

Het blijft goed lopen met MakeBelieve. Inmiddels hebben ze een behoorlijke fanbase opgebouwd en mede daardoor is de clubtour die ze samen met Destine en Only Seven Left door Nederland doen begin 2010 uitverkocht.

'From The Start'

Direct na de succesvolle clubtour wordt de band met het liedje 'From The Start' uitgeroepen door 3FM Serious Talent, waardoor ze een extra zetje in de rug krijgen van het radiostation. Ook mogen ze daardoor optreden op een van de grootste festivals van Europa: Sziget. 'From The Start' is de doorbraak voor MakeBelieve. Niet lang daarna volgt de volgende uptempo single 'Another Night At The Disco'. Ook op Lowlands treden ze in 2010 aan en in het begin van 2011 spelen ze op Noorderslag in Groningen.

'Follow'

Dan horen we even niks van de mannen. Tot het najaar van 2014 blijft het vrij stil rondom de band. Tot ze een nieuwe single uitbrengen: 'Follow'. Het nummer klinkt groots, internationaal en meer elektronisch dan we van MakeBelieve gewend zijn. Dit komt mede omdat ze voor het nieuwe album (Matter Of Time) de studio zijn ingedoken met producers die ook samenwerken met artiesten zoals Adele, Miley Cyrus, Katy Perry en Manic Street Preachers.

Matter Of Time

'Follow' staat op het album Matter Of Time, dat in mei 2015 wordt uitgebracht. De tweede single van de plaat heet 'Cry Like Wolves'.