Artiest

Infadels

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Infadels
Infadels is een Britse band die verschillende muzikale stijlen combineert. Hun muziek heeft, punk, funk, dance, ska, hip hop, rock en blues invloeden.

Balboa

Infadels zijn opgericht vanuit de music scene van Oost-Londen. Ze spelen in de beginperiode voor volle zalen in Londen onder de naam Balboa. In 2003 richten ze hun eigen label, Dead At Thirty Records, op. Uiteindelijk verandert de groep van naam. De groep verruilt Balboa voor Infadels. 

Leave Your Body

In september 2003 brengt de band zijn eerste single als Infadels uit getiteld ‘Leave Your Body’. Het nummer wordt meteen meteen door DJ’s John Peel en Gary Crowley gedraaid en daarmee begint de carrière van de band pas echt. 

Verschillende muziekstijlen

De muziek van de band heeft punk, funk, dance, ska, hip hop en blues invloeden. De groep combineert electronica met instrumenten. De muziek is dansbaar als dance, heeft rock arrangementen en heeft de kracht van punk. 

Wall Of Sound

De band krijgt een contract bij het legendarische label Wall Of Sound (onder andere bekend van Royksopp). In 2005 komt een aantal nieuwe songs uit zoals ’Love Like Semtex’, ’Sundae’, ’Kerbkrawler’ en ’Jagger 67’. Het album van Infadels verschijnt begin 2006 en heet We Are Not The Infadels.

Universe In Reverse

Ze toeren het grootste deel van 2006 door Europa en Australië en spelen meer dan 150 shows wat hun reputatie als energieke liveband nog meer versterkt. In de zomer van 2007 beginnen ze aan het vervolg van hun succesvolle debuutplaat. Universe In Reverse ligt midden 2008 in de winkels.

Tracks van Infadels