Artiest

Trijntje Oosterhuis

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Trijntje Oosterhuis
Eén van de bekendste Nederlandse zangeressen die met de groep Total Touch eind jaren '90 grote hits scoort als 'Touch Me There' en 'Somebody Else's Lover'. Trijntje Oosterhuis weet ook de hitlijsten te halen. Ten tijde van Total Touch met Nederlandstalige singles als 'De Zee', 'Vlieg Met Me Mee' en (het duet met Marco Borsato) 'Wereld Zonder Jou'.

Samen met haar broer Tjeerd formeerde Oosterhuis de band Total Touch, waarmee ze een muzikale mix brachten van 80’s, soul, 90’s, R&B, funk, pop en dance. De band ontstond in de jaren 80, in de tijd dat Trijn en Tjeerd nog tieners waren. Ze wilden allebei een baan als muzikant. De samenstelling van Total Touch veranderde in de jaren voor zijn doorbraak diverse malen, maar broer en zus Oosterhuis waren altijd degenen die de groep levend hielden. Naast haar Total Touch werkzaamheden heeft Trijntje ook met veel andere artiesten samen kunnen werken. Zoals Al Jarreau, Andrea Bocelli, Candy Dulfer, Coolio, Herman Brood, Herbie Hancock, Marco Borsato, Khaled en Lionel Richie.

Stevie Wonder

In 1999 verschijnt de live cd For Once In My Life. Het is een coveralbum vol met Stevie Wonder liedjes. Officieel wordt het album dat eind 2002 verschijnt gezien als Trijntjes eerste solo-album. Een paar maanden daarvoor is ze te horen op 'Voel De Vibe', een hit van Brainpower.

Koninklijk

Na een aantal successingles met Total Touch, staat Trijntje in 1996 voor het eerst alleen in de hitlijsten. En wel met het door John Ewbank geschreven 'De Zee'. Ze zingt het liedje speciaal (en voor het eerst) tijdens de opening van Amsterdam ArenA. Een jaar later staat ze weer hoog in de Mega Top 100. Dit keer samen met Marco Borsato. Het duet 'Wereld Zonder Jou' is terug te vinden op Borsato's album De Waarheid (1997).

Covers

In 2009 brengt Trijntje de cd Never Can Say Goodbye uit; het nummer bestaat uit covers van Michael Jackson. Eerder bracht ze een album met daarop covers van Burt Bacharach liedjes uit. Tijdens North Sea Jazz 2010 bracht ze akoestische versies van liedjes van Michael Jackson onder begeleiding van gitarist Leonardo Amuedo ten gehore. Met diezelfde gitarist werkt ze ook weer samen voor opvolger This is The Season, vol met haar favoriete kerstnummers. Ook voor het album Sundays in New York neemt ze nummers van anderen op, namelijk minder bekende soulklassiekers.

The Voice

Begin 2012 neemt Trijntje Oosterhuis de plaats in van jurylid Angela Groothuizen in het tv-programme The Voice. Daarnaast verschijnt eind maart het nummer 'Happiness', dat ze samen met collega Anouk maakte. Het is de eerste single van een nieuw album, dat een nieuwe muzikale richting zal inslaan.

Wrecks We Adore

Eind maart 2012 komt Trijntje met 'Happiness', haar eerste single als solozangeres sinds 2005. Haar album Wrecks We Adore komt begin april uit. Ze werkt voor het album samen met zangeres Anouk met wie ze de nummers produceert en schrijft. Dit heeft een album opgeleverd waarop Trijntje, zoals ze het zelf zegt, "zingt alsof mijn leven ervan afhangt. Ik had behoefte aan iets rauwers."

Eurovisie Songfestival

In 2014 wordt bekend gemaakt dat Trijntje haar land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Trijntje had eerder aangegeven niet mee te willen doen aan het festival, maar zangeres Anouk brengt haar op een ander idee. Het nummer waarmee Trijntje het Festival hoopt te winnen is ook geschreven door Anouk. Zelf noemt de zangeres het nummer 'onverwacht en fris'.Oosterhuis presenteert op donderdag 11 december het lied dat ze gaat zingen tijdens het ESF 2015 in de Gouden Uren op Radio 2, het nummer heet ´Walk Along´.


Tracks van Trijntje Oosterhuis