Artiest

Bombay Bicycle Club

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Bombay Bicycle Club
Bombay Bicycle Club is niet de meest alledaagse naam voor een band. Het kwartet haalde haar inspiratie van een Indiase restaurant-keten in Londen. En bij zo'n opvallende naam hoort natuurlijk ook een opvallende muziekstijl: vrolijke indie-pop met een vleugje folk.

'Always Like This'

'Always Like This' bleek in 2009 een eerste, prettige kennismaking met de Britse Bombay Bicycle Club. In 2011 verschijnt de veel gedraaide single 'Shuffle', hun tweede release in Nederland. Het album So Long, See You Tomorrow wordt begin 2014 uitgebracht. Later dat jaar spelen ze op Pinkpop.

'Everything Else has Gone Wrong'

Het was even stil rondom de band maar de band maar op 17 januari 2020 brengen ze het nieuwe album 'Everything Else Has Gone Wrong' uit. De eerste track op dit album 'Eat, Sleep, Wake' is al eerder uitgebracht. Na tien jaar gaat de band ook eindelijk weer op tour. In 2020 gaat hun tour van start en ze zullen twee maanden touren door Engeland en Ierland. Dit doen ze zonder Louis Bhose die achter het keyboard zat, maar hij zal altijd een 'broer' blijven: "he is and always will be our brother after the time we’ve spent together." Ondanks dat heeft de band erg veel zin om aan hun nieuwe tour te beginnen: "Can't wait to be back out playing new songs after so long."