Artiest

Futureheads

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Futureheads
De Britse punkrock band The Futurehead onstaat in 2000 in de garage van één van de vier leden. Acht jaar later brengen ze hun derde album This Is Not The World uit.

Barry (gitaar, zang), Jaff (bas, zang) en Ross (gitaar, zang) ontmoeten elkaar bij het Sunderland City Detached Youth Project. Het project geeft kinderen de kans om muziek te maken om zo ze van de straat te houden. Barry werkt daar als docent en hij speelt in een band met Jeff. Ross is een kunstzinnige student die daar rondloopt, opzoek naar gezelschap en gratis repetitieruimte.

Garage

Samen met drummer Peter Brewis beginnen ze in 2000 de Futureheads in de garage van Barry. Een jaar later nadat ze al getoerd hebben door Engeland volgt een toer door Europa, waar ze in jeugdhokken en jongerencentra spelen. Net voor de toer wisselen ze van drummer. Peter wordt vervangen door Dave, het jongere broertje van Barry.

The Futureheads

Voor hun officiële debuut brengen ze een aantal singles uit. Het album ‘The Futureheads’ wordt in de zomer van 2004 uitgebracht en de heren gaan weer toeren. Ze staan onder andere op het Glastonbury festival.

News and Tributes

Het tweede album News and Tributes verschijnt in 2006. Het bereikt de 11de plek in de Britse Albumlijst. Dit album wordt gevolgd door een nog grotere toer, de wereld rond. Hun fanbasis groeit langzaam maar zeker.

Nul Records

Na het tweede album besluiten ze de touwtjes weer in eigen handen te nemen. De frustratie van de bureaucratie bij hun platenmaatschappij wordt ze te veel. Ze verdwijnen een jaartje uit beeld maar zitten niet stil. Ze zijn druk bezig met schrijven van nieuw materiaal en ze richten een eigen label ‘Nul Records’ op om zo This Is Not The World (2008) in eigen beheer uit te kunnen gegeven.

This Is Not The World

This Is Not The World nemen ze in 3 weken op met producer Youth in zijn studio ‘Space Mountain’ gelegen in de het berggebied Sierra Nevada. Het enthousiasme van Youth en de verandering van omgeving speelt zeker mee in het resultaat. De band beschrijft de plaat als ‘optimistisch en vrolijk’. 'The Beginning Of The Twist' komt in april 2008 in Nederland uit.

Tracks van Futureheads