Artiest

Julian Casablancas

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Julian Casablancas
De voorman van The Strokes duikt tijdens de break die de band neemt de studio in. Daar maakt hij het album Phrazes For The Young dat in 2009 in de winkels ligt.

Voor zijn solocarrière wordt Casablancas als leadzanger van de Amerikaanse rockband The Strokes bekend bij het grote publiek.

Jonge jaren

Julian groeit op in Amerika, hij heeft één broer en zijn ouders scheiden als hij erg jong is. Hij is niet het makkelijkste mannetje en wordt opgepakt voor bijvoorbeeld alcoholgebruik als minderjarige en wordt daarna naar een Zwitserse kostschool gestuurd.

The Strokes

De spil in de band The Strokes is overduidelijk Julian Casablancas. Hij heeft - op welke manier dan ook - connecties met alle leden en brengt ze ook bij elkaar in de band. In 1999 begint de band met optredens in New Yorkse clubs en cafés. Dan gaat het snel met de band. In 200 ligt hun debuutalbum in de winkels en de mannen blijven platen maken tot 2003.

Phrazes For The Young

De leden van The Strokes besluiten een break te nemen om aan hun soloprojecten te werken, maar ze benadrukken dat dit niet het einde is van de band. In 2009 komt Julian Casablancas eindelijk ook met een eigen album. Hij heeft er de tijd voor genomen, maar Phrazes For The Young komt uit in november van dat jaar. '11th Dimension' is de eerste single van dit album.

Kerstsingle

De fans die het album van Julian digitaal gekocht hebben, kennen de song 'I Wish It Was Christmas Today' misschien al. Deze bonustrack wordt vlak voor de kerst ook als single uitgebracht.

Tracks van Julian Casablancas