Artiest

Gossip

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Gossip
Deze Amerikaanse indie rockband komt in 2000 tot stand in Olympia, Florida. Gossip bestaat uit de plus-size punkqueen en zangeres Beth Ditto, drummer Hannah Blilie en gitarist Brace Paine.

De eerste grote hit van de band is ‘Standing in the Way of Control’ van het gelijknamige album. Ditto schrijft dit nummer rondom de heisa die ontstaat rond de legalisatie van het homohuwelijk in de VS. In het begin van de band komt de gezette zangeres er namelijk zelf voor uit lesbisch te zijn.

Albums

Het eerste album dat van Gossip uitkomt is That’s Not What I Heard en wordt in 2001 uitgebracht door het label Kill Rock Stars. Een jaar later is het tijd voor het tweede album genaamd Movement.

Andere drummer

Ondertussen komt het live-album Undead in NYC vers van de pers binnen. De toenmalige drummer Kathy Mendonca wil een andere weg inslaan en hield het voor gezien bij de indieband. Hannah Blilie neemt haar plaats achter de drums in. 

Remix

De songs van Gossip vallen ook in de smaak bij DJ’s. Er zijn onder andere remixen van Arthur Baker, MSTRKRFT, Tiga, Headman, Rory Phillips and Soulwax. Daarnaast hebben zijn ze op tour geweest met No Bra, Panther, Pre, Les Georges Leningrad, Chromatics, CSS, Le Tigre and Cyndi Lauper.

Music For Men

In de zomer van 2009 komt het album Music For Men uit. De eerste twee singles 'Heavy Cross' en 'Love Long Distance' worden wederom hitjes. Na een paar maande stilte rondom de band komt in april 2010 gewoon de volgende single van het album, 'Pop Goes The World'.