Artiest

Paloma Faith

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Paloma Faith
Paloma Faith wordt op 21 juli 1981 geboren in Hackney, Londen en is half Spaans, half Engels. Naast haar muzikale talent heeft Faith ook een rolletje in Terry Gilliam's 'The Imaginarium of Doctor Parnassus'; de laatste film waarin Heath Ledger de hoofdrol speelt.

Paloma is beinvloed door Billie Holiday, Etta James, P.J. Harvey en Edith Piaf. Ze is geboren in Londen, maar buiten haar accent is er meer blues en soul te horen dan Britse invloeden.

Liveshows

De zangeres staat bekend om haar fantastische live-performances. Een optreden van Paloma Faith is zoveel meer dan alleen maar live de nummers opvoeren. Het zijn grootse, theatrale shows waar haar trouwe fans keer op keer van kunnen genieten.

'Stone Cold Sober'

De eerste single van Paloma, 'Stone Cold Sober', komt in juni 2009 uit in Engeland. Noemenswaardig is dat deze single een maand eerder dan gepland wordt uitgebracht. Engelse radiostations zijn namelijk zo verliefd dat ze de track maar blijven draaien.

Do You Want The Truth Or Something Beautiful?

Haar debuutalbum Do You Want The Truth or Something Beautiful? komt in september 2009 uit. En in Nederland is haar single 'Stone Cold Sober' regelmatig te horen op de radio en televisie.

'Can't Rely On You'

Voor haar eerste single in 2014 werkt Paloma samen met hitmachine Pharrell Williams. En dat werpt gelijk vruchten af. 'Can't Rely On You' wordt direct gebombardeerd tot Schijf van 6 op Radio 6.

Tracks van Paloma Faith