Artiest

Falco Benz

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Falco Benz
Falco Benz is de artiestennaam van Eelco Topper. Hij maakt grotendeels analoge synth house muziek en is bekend als toetsenist van onder meer Benny Sings, Giovanca, Kytemans Hiphop Orkest en als een van de twee van het funky duo Knobsticker.

Falco Benz is in zijn beginjaren vooral bezig met het funky duo Knobsticker, dat hij met drummer Pim van Ham vormt.

Van duo Knobsticker naar soloproject

Over de overgang van Knobsticker naar zijn soloproject vertelt hij aan 3voor12: “Knobsticker is nu in rust, een soort sabbatical. Er is een grote kans dat we het nooit meer oppakken. Je weet maar nooit. We hebben het nog niet opgedoekt, maar we doen nu niks samen. Ik wist niet zo goed wat ik ging doen. Ik was als toetsenist wel veel aan het spelen, vooral bij Benny Sings en nog wat andere projectjes. Ik was aan het knutselen met de synthesizers en omdat ik zonder drummer werkte, ging ik maar drumcomputers gebruiken. Het voelde gewoon goed. Toen heb ik wat nummers voorzichtig opgestuurd naar Kostijn, de baas van Magnetron Music. Hij vond het leuk. Toen heb ik wat meer gemaakt en zei hij: ‘Laten we er wat mee doen.’ Zo was ik opeens in een solotraject beland, het ging eigenlijk heel snel," aldus Falco Benz.

Synth house voor cocktailparty’s

Falco Benz maakt naar eigen zeggen synth house voor cocktailparty's. Hij probeert lichtzinnigheid aan muziek te geven. Het moet volgens Eelco Topper niet te ernstig worden. "Vrolijk, licht, je mag erbij lachen."

Eerste EP

De eerste EP van Falco Benz heet Clap en verschijnt in juni 2013. Zijn tweede EP, Hat Tricks, wordt een beetje van hetzelfde, maar dan met iets meer gebeuk. Dit project verschijnt 7 februari 2014 en is een combi van dance en elektro.

Tracks van Falco Benz