Artiest

Rilan & The Bombardiers

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Rilan & The Bombardiers
Rilan Ramhane is een Haarlemmer die wordt getekend door zijn enorme afrokapsel. Samen met The Bombardiers speelt hij “rock ’n soul”. Hun eerste single is ‘Happy Jack’ en komt uit in 2012. De debuut-EP Walking On Fire volgt in de zomer van 2015.

Rilan komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek doordat er in zijn ouderlijk huis veel naar geluisterd wordt. De muziek varieert van klassieke stukken en jazz tot aan Afrikaanse folk en rock 'n roll. Vanaf het moment dat Rilan gaat samenwonen met zijn oudere broer, slaat de spreekwoordelijke vonk over en begint Rilan bewust zijn muzikale spectrum te verbreden. Zo leert hij over melodie en akkoordenschema's door te luisteren naar Jimi Hendrix en The Beatles.

Serious Talent

Vlak voor de zomer van 2012 wordt Rilan met zijn band uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM met het nummer 'Happy Jack'. Ook bij Radio 6 steunt Rilan, want de muzikant krijgt tevens de titel Radio 6 Soul & Jazz Talent. In mei 2012 maakt Rilan zijn televisiedebuut bij De Wereld Draait Door, datzelfde jaar staat hij op het bevrijdingsfestival in Haarlem.

Walking On Fire

Rilan brengt in de zomer van 2015 zijn debuut EP Walking On Fire uit. De muziek op de EP bevat een mix van soul, hiphop, disco en jazz. Tijdens live performance wordt Rilan begeleid door de band The Bombardiers.

 

Tracks van Rilan & The Bombardiers