Naar homepage
Artiest

Satellite Stories

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Satellite Stories

Ze worden ook wel de Finse 'Two Door Cinema Club' genoemd. Satellite Stories is een Finse band en bestaat uit Esa Mankinen (vocals, gitaar), Marko Heikkinen (gitaar), Jyri Pesonen (bas) en Olli-Pekka Ervasti (drums).

Phrases To Break The Ice

In september 2012 wordt het debuutalbum Phrases To Break The Ice uitgebracht door het platenlabel XYZ Berlin. Op de plaat staan onder andere de singles 'Kids Aren't Safe In The Metro' en 'Sirens'. Hun muziek valt wereldwijd goed in de smaak. Ze worden vergeleken met de Britse band Two Door Cinema Club en muziek magazines en media zoals NME, Q en MTV zijn enthousiast.

Pine Trails

In het najaar van 2013 komt hun tweede studioalbum Pine Tails uit, met daarop onder andere 'Australia (Don't Ever Let Her Go)', de track die veel op 3FM gedraaid wordt. Om Pine Tails te promoten houdt Satellite Stories een uitgebreide tour, waarbij de band in februari 2014 Nederland aandoet. De groep staat in onder meer Paradiso Amsterdam, Tivoli Utrecht en Vera Groningen.

Vagabonds

Het derde studioalbum Vagabonds komt in maart 2015 uit. De plaat bevat elf tracks, waaronder 'Heartbeat' en 'The Trap'. Voor hun derde album houdt de band een uitgebreide Europese tour. Begin maart staan ze in onder meer Paradiso Amsterdam, 013 Tilburg en Hedon Zwolle.

Tracks van Satellite Stories