Artiest

The Asteroids Galaxy Tour

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Asteroids Galaxy Tour
Dit Deense duo, dat op het podium uitgroeit tot een zestal, is sinds 2007 bij elkaar. Het is snel gegaan. Een jaar later komt hun demo in handen van David Enthoven en Tim Clark, de mannen achter T-Rex, Roxy Music en Robbie Williams. Binnen no time is het contract getekend en is de single 'Around the Bend' te horen in een reclame van een MP3-speler.

Lars Iversen is zelf al een tijdje bezig met het creëren van een unieke sound. Wanneer hij in 2007 zangeres Mette Lindberg tegen het lijf loopt laat hij haar meteen een paar demo's horen. Zij raakt direct enthousiast en komt de volgende dag met allemaal ideeën terug bij Lars. De samenwerking is een feit en het tweetal brengt de rest van de zomer door in het optrekje van Lars om nummers te schrijven en om, heel rock 'n roll, dronken te worden.

Platencontract

De demo van de band komt in handen van David Enthoven en Tim Clark, de mannen achter T-Rex, Roxy Music en Robbie Williams. Deze raken zo enthousiast dat het platencontract binnen een paar dagen getekend is. De eerste single 'The Sun Ain't Shining No More' komt uit in september 2008, maar de band wordt bekend doordat het nummer 'Around The Bend' gebruikt wordt in een reclame van een welbekende MP3-speler.

Debuut

Na een aantal EP's brengen Iversen en Lindberg in september 2009 hun eerste volledige album uit. Dit album, Fruit, gaat gepaard met de release van hun tweede single 'The Golden Age'.

Bandleden

Mette en Lars zijn de The Asteroids Galaxy Tour, maar liveshows zijn toch wat lastig met zijn tweeën. Daarom breidt de band op het podium uit met Miloud Carl Sabri (Trompet), Svend Meinild ( saxofoon), Mads Brinch Nielsen (gitaar, toetsen) en Jesper Elnegaard (drums). Mette en Lars zien zichzelf niet als duo, maar ook niet als band. Ze zien zichzelf liever als een groep vrienden met dezelfde dromen en ideeën.

De naam

Waar komt die lange naam toch vandaan? Lars verklaart: "Ik heb het gejat, dat geef ik eerlijk toe. Onze trompetist Miloud kwam ermee aanzetten. Ik vind het leuk klinken omdat het niet klinkt als bandnaam, maar meer als een titel van een film of boek. Het vraagt onze luisteraars om met ons mee te gaan op avontuur."

Around The Bend in Nederland

Tegen het einde van 2009 brengt The Asteroids Galaxy Tour de single waarmee het succes eigenlijk is begonnen ook in Nederland officieel uit. 'Around The Bend' is in de lage landen dus niet de voorganger van 'The Golden Age', maar de waardige opvolger.

Out of Frequency

Op de laatste dag van januari 2012 brengt The Asteroids Galaxy Tour tweede album Out of Frequency uit, nadat eerste single 'Heart Attack' tot 3FM Megahit wordt verkozen. Op het album slaat het duo een iets experimentelere weg in, maar ontbreken de hitgevoelige popliedjes ook weer niet.

Tracks van The Asteroids Galaxy Tour