Naar homepage
Artiest

Paul Oakenfold

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Paul Oakenfold

Succesvolle Britse DJ die onder ondere remixen maakt voor U2, Massive Attack, The Cure en Simply Red. Samen met zijn productiepartner Steve Osborne runt hij het label Perfecto Records. Oakenfold scoort in 2002 een hit met het nummer 'Starry Eyed Surprise'.

Paul Oakenfold wordt na een vakantie op Ibiza in 1987 compleet verliefd op dance-muziek. In zijn muzikale carriere die volgt, gebruikt hij de invloeden van het Spaanse eiland. De sound blijkt zeer succesvol.

Van House naar Trance

Als Paul Oakenfold begint te draaien zit de house-muziek op zijn hoogtepunt. Zijn populariteit stijgt als hij begin jaren '90 zijn stijl verandert en trance gaat draaien. Hij bereikt voor het eerst een groot publiek als hij in 1994 de Essential Mix voor BBC Radio 1 mag maken.

Cream

Nadat hij in 1996 een mix heeft gemaakt van één van de CD's van het dubbelalbum Fantazia House Collection 6, wordt hij nog succesvoller. Uiteindelijk wordt hij in 1997 resident-DJ van de bekende Cream-club. Hij doet dit ruim twee jaar.

Films

De populariteit van Paul Oakenfold in Amerika groeit omdat hij veel muziek maakt voor films. De DJ levert onder andere bijdragen aan de soundtracks van Swordfish, The Matrix Reloaded, Collateral en Die Another Day, waarvoor hij het James Bond-thema remixte.

Solo-album

Q-Magazine noemt Oakenfold in 2002 in hun lijst van "50 Bands To See Before You Die". In hetzelfde jaar brengt de DJ zijn eerste solo-album Bunkka uit. Op het album werkt hij samen met artiesten als Nelly Furtado, Ice Cube en Shifty Shellshock, op dat moment de zanger van Crazy Town. Het nummer 'Starry Eyed Surprise' wordt een hit.Het laatste album van Paul Oakenfold is A Lively Mind uit 2006.

Tracks van Paul Oakenfold