Artiest

Milky Chance

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Milky Chance
Duits folk-pop duo, bestaande uit zanger en gitarist Clemens Rehbein en laptop- en drumcomputerspeler Philipp Dausch, dat in 2013 debuteert met het album Sadnecessary met daarop hun eerste hitsingle 'Stolen Dance'.

Milky Chance verenigt het beste van twee werelden: de door reggae en folk beïnvloede liedjes van Clemens Rehbein en de electronische beats van Philipp Dausch. Voor ze in Nederland bekender worden, hebben ze al de harten veroverd in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

'Stolen Dance' dé zomerhit van 2013

De twee schoolvrienden uit het Duitse Kassel weten niet precies wat ze willen doen na hun eindexamen. Wat ze wel weten, is dat ze graag muziek maken. Onder de naam Milky Chance brengen ze hun eerste single 'Stolen Dance' uit. Dit zomerse elektro/folk/reggae liedje wordt opgepikt in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechie en daar dé zomerhit van 2013.

Eigen platenlabel

'Stolen Dance' wordt uitgebracht zonder enige steun van een platenlabel, want dat hebben ze doodleuk zelf opgericht. "Niet dat we enig idee hadden wat we deden. De eerste maanden was het zakelijk gezien echt een zootje," vertelt Clemens Rehbein aan de krant Spits. "De eindexamens waren achter de rug, we zaten met wat vrienden op de bank wijn te drinken en het was zo van: hé, zullen we anders een platenlabel oprichten?" 

Debuutalbum Sadnecessary

'Stolen Dance' staat op het debuutalbum Sadnecessary van Milky Chance. De plaat is opgenomen in het ouderlijk huis van Clemens Rehbein, op zijn oude slaapkamer.

Tracks van Milky Chance