Artiest

FKA Twigs

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. FKA Twigs
Tahliah Barnett, beter bekend als FKA Twigs, is een Britse muzikante en danseren uit Londen. De 'FKA' staat voor 'Formerly Known As'.

Tahliah verhuist op haar zeventiende van graafschap Gloucestershire naar Londen. Ze gaat aan de slag als danseres. In 2010 is ze te zien in de videoclip 'Do It Like A Dude' van Jessie J en verschijnt een jaar later opnieuw in een video van de zangeres. Dit keer van de track 'Price Tag'.

Beyonce Wants Groceries

Tahliah duikt in 2011 op in een 3 minuten durende BBC comedy genaamd Beyonce Wants Groceries, waarin ze een achtergronddanser in een supermarkt speelt.

Debuut EP

Een jaar later (2012) staat ze op de cover van i-D Magazine en brengt ze haar eerste EP uit, Bandcamp. Ze plaatst voor ieder liedje van de EP een video op haar eigen YouTube-kanaal.

The Guardian

Voor haar eerste single, 'Water Me', post Twigs op 1 augustus 2013 een video, geregisseerd door Jesse Kanda. De Britse krant The Guardian merkt haar op en beschrijft de muziek van Twigs als "The UK's best example to date of ethereal, twistet R&B."

EP2

EP nummer twee wordt uitgebracht in september 2013 via het label Young Turks. Pitchfork geeft de nieuwe muziek van Tahliah acht van de tien sterren. En dan wordt ze in december (2013) door de BBC benomineerd voor BBC's Sound Of 2014. Ook Billboard tipt haar. Zij zetten haar in de lijst van 14 Artists To Watch In 2014.

Debuutalbum

Het debuutalbum van FKA Twigs, LP1, komt uit in augustus 2014.

Tracks van FKA Twigs