Artiest

Daniel Merriweather

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Daniel Merriweather
Deze R&B singer-songwriter is bekend geworden door de samenwerking met zijn producer Mark Ronson voor het liedje ‘Stop Me’. Nu staat deze geweldige zanger op eigen benen en ligt binnenkort zijn debuutalbum Love & War in de winkel.

Daniel Paul Merriweather geboren en getogen in Melbourne, is één van de drie jongens thuis. De 26-jarige zanger, heeft drie jaar geleden zijn biezen gepakt en is van zijn ‘downunder’ stadje verhuist naar de Big City Manhattan.

Talent

Daniel was vroeger altijd al het kleine schooiertje, nadat hij van high school gekickt werd, ruilde hij zijn boeken in voor een baantje bij KFC. Maar zijn liefde voor muziek bleef hem achtervolgen en dat was al te merken toen hij een jaar of 13 was. Met twee vingers in zijn neus speelde deze talentvolle jongen Vivaldi op zijn viool. Maar zijn stem was eigenlijk altijd zijn eerste echte instrument. Van Elvis Presley zingend onder de douche, tot het verliefd worden op R&B en hiphop in de 90’s.

Marlin

In Australië kreeg hij het voor elkaar om zijn handtekening onder een contract van het indie-label Marlin te zetten. Daniel ging als een speer aan de slag met nummers voor zijn debuutalbum, maar ondanks zijn grote inzet was het label nog niet klaar voor hem.

Mark Ronson

Maar toen kwam Mark Ronson! Na het luisteren van een paar demo’s, was de producer zwaar onder de indruk van Daniels stem. Dit was het begin van een mooie samenwerking, maar ook een geweldige vriendschap tussen de twee mannen. Daniel kreeg de kans om te tekenen bij het label Allido, waar producer Ronson, partner Rich Kleinman en de nieuwe partner J Records deel van uit maken.

Love & War

De weg naar zijn succes, heeft heel wat horten en stoten gekend. Zijn debuutalbum Love & War bevat alle ervaringen en herinneringen, die hij de afgelopen jaren heeft ondervonden. Vanaf het begin tot eind staat het album vol met prikkelende hitsingles. Het album spreekt voor zichzelf, maar Daniel Merriweather is en blijft ‘a lover and a fighter’.