Artiest

Neon Indian

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Neon Indian
Neon Indian is een indie elektro band uit Texas. De muziek is samengesteld door de Mexicaanse Alan Palomo die ook bekend is van de band Ghosthustler en als artiest VEGA. Debuutalbum Psychic Chasms uit 2009 is zeer positief ontvangen en is genomineerd voor verschillende prijzen in de VS. De band maakt in 2011 zijn oversteek naar Nederland met de single 'Polish Girl' van het tweede album Era Extraña.

De Texaanse indie elektro band Neon Indian rondom de Mexicaanse Alan Palomo start in 2008. Voor deze start is Alan Palomo al een aantal jaren actief met zijn projecten Ghosthustler en VEGA.

Psychic Chasms

Het debuutalbum verschijnt in oktober 2009 in de VS en is zeer positief ontvangen door muziekcritici. De band breidt in 2010 uit naar het Vereningd Koninkrijk met een nieuwe editie van het album waar een aantal extra tracks op staat.

Era Extraña

Het tweede album is in 2010 opgenomen in Finland. De titel komt uit het Spaans en betekent 'vreemde era' of 'zij is vreemd' afhankelijk van de context. Het album verschijnt in 2011 en de band kondigt een tour in de VS aan. 'Polish Girl' maakt als tweede single van het album zijn oversteek naar Nederland.

Tracks van Neon Indian