Naar homepage
Artiest

Shapeshifters

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Shapeshifters

Producersduo, bestaande uit Simon Marlin en Max Reich, dat in de zomer van 2004 een hit scoort met 'Lola's Theme'.

Simon en Max zijn al jarenlang vrienden wanneer ze besluiten samen hun liefde te bedrijven: muziek. Simon is de directeur van het house label Nocturnal Groove. Max begint met DJ-en op zijn twaalfde. Op dat moment woont hij in Spanje, waar de acid-house op dat moment in opkomst is. Ook heeft hij zijn eigen radio programma. Na een tijd gaat hij terug naar zijn geboorteland Zweden. In Gothenburg werkt hij bij de faculteit journalistiek van de lokale universiteit. 

Illegale houseparties

Een vriend laat hem kennis maken met techno. Vier jaar lang organiseert hij illegale houseparties die zo populair waren dat ze soms wel 2000 mensen trokken. Als Max tijdens een van de feesten op wordt gepakt en een maand in de bak moet zitten houdt hij het voor gezien. Het geld dat hij met de feesten had verdiend wordt gestoken in een eigen label en de nodige productie apparatuur. Op zijn 21e staat hij regelmatig te DJ-en met DJ's als Carl Cox en maakt hij remixes voor Faithless, George Michael en Moloko. Ook brengt hij een eigen plaat uit, Swedish Workout. 

Enter Max

In 1996 werkt Simon in Zweden voor een klein platenlabel, op zoek naar nieuw talent. Een vriend raadt hem aan om Max eens te bekijken en na het horen van een demo-tape biedt Simon Max meteen een contract aan. Ook regelt Simon een contract voor Max's live houseband Fused. Nadat Fused uit elkaar gaat verhuist Max en worden de twee naast partners ook goede vrienden. In 2003 besluiten ze de studio in te gaan en nachtenlang te expirimenteren met nieuwe muziek. Hieruit ontstaat het nummer 'Lola's Theme'. 

Lola's Theme

In eerste instantie is 'Lola's Theme' een instrumentale track, maar de jonge gospelzangeres Cookie (bekend van haar achtergrondzang voor o.a. Kylie Minogue, Ms Dynamite en Depeche Mode, zingt het nummer uiteindelijk in. Het nummer wordt een grote hit in Engeland, en ook in Nederland weet de single het ver te schoppen in de hitparades. De tweede single komt in maart 2005 uit, 'Back To Basics' getiteld. 

Sound Advice

De mannen gaan op internationale tour en runnen in de tussentijd hun underground house label, Nocturnal Groove. Daarnaast zijn ze bezig met hun debuutalbum 'sound advice', waarop 12 nummers komen te staan. Het is de bedoeling dat het album in 2006 uitkomt. En natuurlijk mogen we in datzelfde jaar de nominatie voor de Brit Awards 2005 voor Beste Britse single en de remix van the source 'You got the love' feat. Candi Staton niet vergeten. De derde single 'Incredible' komt in maart 2006 uit.

Tracks van Shapeshifters