Artiest

Two Door Cinema Club

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Two Door Cinema Club
Alex, Kevin en Sam pakken in 2007 samen de gitaren, bassen en synthesizers op om muziek te maken. Daar rolt de band Two Door Cinema Club uit en sindsdien maken ze een mix van electropop en indierock. Het debuutalbum betekent direct de doorbraak.

De Noord-Ierse Alex Trimble en Kevin Baird gaan way back. Ze hebben samen op scouting gezeten, maar daar klikte het nog niet zo tussen de heren. Alex leert op de middelbare school Sam Halliday kennen. Als Kevin meisjes probeert te versieren die Alex en Sam kennen kruisen hun wegen en zo is het trio van Two Door Cinema Club geboren.

Niet naar de universiteit

Dat was in 2007 en sindsdien zijn ze als band bij elkaar. Ze laten plaatsen op de universiteit schieten omdat op hun MySpace-pagina blijkt dat mensen behoorlijk geïnteresseerd blijken in hun muziek. Het wordt een carrière in de muziek en al vrij snel scoren ze een contract bij de indie platenmaatschappij Kitsuné Music.

Debuut

Na enkele singletjes en een EP komt in maart 2010 hun debuutalbum Tourist History uit. Dit eerste volledige studio-album wordt voorafgegaan door een release van de single 'I Can Talk' die ook Nederland weet te bereiken en wordt een klein hitje. Niet lang daarna komt de opvolger 'Undercover Martyn' uit.

Lowlands 2010

'Undercover Martyn' scoort behoorlijk wat airplay in Nederland en er kan van een kleine doorbraak gesproken worden. Dat valt de organisatie van Lowlands ook op en de mannen worden uitgenodigd voor het festival in Biddinghuizen. In diezelfde zomer komt 'Something Good Can Work' in Nederland ook uit als single. En niet veel later, oktober 2010, komt de volgende single alweer uit: 'What You Know'.