Artiest

Angus & Julia Stone

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Angus & Julia Stone
Angus & Julia Stone zijn niet alleen broer en zus maar ook een succesvol Australisch singer-songwritersduo. Ze brengen samen twee albums uit en in 2012 komt er van beiden een solo-album uit.

Julia en haar broer Angus groeien op in Australie en krijgen het maken van muziek met de paplepel ingegoten want hun vader zong en speelde gitaar in een coverband. Samen brengen Julia en Angus in twee EP's uit onder de naam Angus & Julia Stone.

Ontdekt in Londen

In 2006 vertrekt het duo naar Londen waar ze ontdekt worden door Fran Healy, de frontman van de band Travis. Onder de hoede van healy brengen ze in 2007 hun eerste album uit: A Book Like This. Ter promotie van dit album maken Angus & Julia Stone een tour door Europa.

ARIA Awards in Australie

In maart 2010 verschijnt het tweede album Down The Way. In hun thuisland Australie komt de plaat binnen op nummer 1 in de ARIA Album Chart en winnen broer en zus maarliefst 3 prestigieuze ARIA Awards (Australische tegenhanger van de Amerikaanse Grammy Awards). In 2011 scoort het duo in België een top 10-hit met het nummer 'Big Jet Plane'.

In 2012 brengen Angus en Julia beiden een solo-album uit.

Rick Rubin

In het begin van 2014 duikt het duo de studio in met de magistrale producer Rick Rubin om te werken aan een nieuw album. In mei van dat jaar komt alvast de eerste single uit: 'Heart Beats Slow'. 

Tracks van Angus & Julia Stone