Artiest

Colossa

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Colossa
Driekoppige rockformatie uit Limburg dat in 2009 voor het eerst van zich laat horen met een titelloos debuut-EP. 

Voor zwaardere Nederlandse rock 'n roll moet je na de eeuwwisseling in het zuiden van het land zijn. Na De Staat en The Mad Trist is er nu Colossa. De driekoppige formatie breekt in 2009 door met een titelloos EP, dat zich laat kenmerken door een mengelmoes van Triggerfinger en 90's grunge.

Serious Talent

De EP wordt zeer enthousiast ontvangen door de media en in oktober 2009 schopt Colossa het zelfs tot 3FM Serious Talent. Onderweg Naar Morgen zocht naar een band die de afsluitende cliffhanger van het seizoen kon begeleiden. Uit een shortlist van 10 bands komt Colossa uiteindelijk als winnaar uit de bus rollen en mag zich sindsdien ook 3FM Serious Talent noemen.

Born To Make A Sound

In de zomer van 2010 duiken de heren de studio in met producer Guido Aalbers om een volledig album op te nemen. Het resultaat mag er wezen. Born To Make A Sound is een volwassen album met een internationaal geluid. Op het album zijn o.a. invloeden van Soundgarden, QOTSA en The Raconteurs zijn er op terug te vinden. Tevens vallen de bekende, voor de hand liggende namen van Triggerfinger en De Staat.