Artiest

Van Dik Hout

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Van Dik Hout
Nederlandse band die in 1994 haar grootste hit scoort met 'Stil In Mij'. Nog succesvoller is Van Dik Hout samen met Acda en De Munnik. Als De Poema's brengen ze 'Mijn Houten Hart' uit en de nummer 1-hit 'Zij Maakt Het Verschil'.

Van Dik Hout wordt opgericht in Den Helder, thuisbasis van de bandleden. De band bestaat uit Martin Buitenhuis die de zang en een stukje gitaarspel voor zijn rekening neemt. Dave Rensmaag die eveneens gitaar speelt, Sandro Assorgia die de piano bespeelt en ook af en toe gitaar, Benjamin Kribben die zorgt voor basgitaar en zang, en als laatste Louis de Wit die drumt en ook af en toe mee mag zingen.

Stil In Mij

Hun eerste single komt in 1994 en is 'Stil In Mij'. Dit wordt al meteen een groot succes en wordt door radiostations in heel Nederland, waaronder ook 3FM helemaal platgedraaid. 'Stil In Mij' wordt een hit èn een klassieker in de Nederlandse popmuziek. 'Alles Of Niets' en 'Meer Dan Een Ander' zijn de volgende singles en zijn allemaal terug te vinden op het titelloze debuutalbum van Van Dik Hout. Van Dik Hout worden uiteindelijk meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Goed voor platina dus. Ook wordt de band onderscheiden met een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs. Het jaar erop staat Van Dik Hout op Pinkpop.

Vier Weken

Eind 1995 verschijnt Vier Weken. De titel slaat op het aantal studioweken dat de band nodig heeft gehad om dit album op te nemen. Het levert in eerste instantie geen hitsingles op, maar wanneer de (Lowlands 1996) live-versie van 'Laat Het Los' op single verschijnt, scoort Van Dik Hout zijn grootste hit sinds 'Stil In Mij'. 

De Poema's

Een Kopstoot Van Een Vlinder verschijnt in 1997. Het jaar erop scoort Van Dik Hout zijn grootste hit ooit. Samen hun goede vrienden van Acda & De Munnik brengen ze onder de naam De Poema's de single 'Mijn Houten Hart' uit. Pas in 2000 verschijnt het vierde album van Van Dik Hout: Ik Jou & Jij Mij. Dromendief is behalve de single ook een bijdrage aan de film Rent-A-Friend van regisseur Eddy Terstall. 

Verzamelaar

Het jaar erop ligt een verzamelaar in de winkels: Het Beste Van 1994-2001. Van De Poema's verschijnt een tweede single, 'Zij Maakt Het Verschil'. De ballad wordt een nummer 1-hit. In 2002 komen de heren van Van Dik Hout uit met Vandaag Alleen Maar Winnaars. De eerste single 'Stip Aan De Hemel' is een duet met zangeres Kirsten. De tweede single is de titelsong van de film Volle Maan.

Tracks van Van Dik Hout