Artiest

Amatorski

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Amatorski
Vier Belgen maken samen internationaal klinkende, extreem dromerige, met gefluister gevulde muziek. En dat doen ze onder de naam Amatorski, wat Pools is voor 'amateuristisch. Toch is het alles behalve een zooitje ongeregeld, want vanaf het moment dat het viertal liedjes uitbrengt vallen ze in de smaak bij de pers en het publiek. Same Stars We Shared is het mini-debuut dat uitkomt in 2010.

Inne Eysermans (songs, productie, zang, piano, gitaar, accordeon), Sebastiaan Van den Branden (gitaar, zang), Hilke Ros (contrabas, synthbas) en Christophe Claeys (drums, vibrafoon, trompet) zijn samen Amatorski, een alternatieve poprockband met roots in het Belgische Gent. Vanaf 2008 is de band bij elkaar en maken ze dromerige, fluisterende liedjes.

Unieke stijl

De muziek die de band maakt is moeilijk in één woord te vangen. Geïnspireerd door acts als Portishead, Sigur Ros en Radiohead maakt het viertal dromerige fluisterpop. Zelf noemen ze het een 'vreemd mooi liedjesuniversum' en dat is een treffende omschrijving voor de unieke stijl. 

Muziekwedstrijden

Om een doorbraak te forceren doet de band mee met verschillende muziekwedstrijden in België. Ze weten ver te komen in de categorie ‘alternatieve muziek’ van de Canvaswedstrijd ‘Labo De Lux’ en de Rockrally, maar beide wedstrijden winnen ze niet. 

Same Stars We Shared

Ondanks deze eervolle nederlagen komt hun muziek wel onder aandacht bij het Vlaamse alternatieve radiostation Studio Brussel. Hun liedjes, en dan vooral 'Come Home' vallen in de smaak bij de luisteraars en zo scoren ze een platendeal. Via deze weg komt 'Come Home' ook uit in Nederland en krijgt voorzichtig aan airplay.

Tracks van Amatorski