Artiest

Stone Temple Pilots

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Stone Temple Pilots
Amerikaanse band die begin jaren '90 deel uitmaakt van de grunge-beweging. De Stone Temple Pilots zijn vooral bekend van hun hit 'Plush', uit 1992.

De grungeband Stone Temple Pilots bestaat uit Scott Weiland (zang), de broers Dean (gitaar) en Rober DeLeo (bas) en Eric Kretz (drums).

Albums

De single 'Plush' verschijnt in de zomer van 1993 en haalt de Top 20. Het nummer is afkomstig van Core, het debuutalbum. Purple uit 1994 levert in ons land geen hits op, maar in de Verenigde Staten wel. 'Vasoline' en 'Inerstate Love Song' staan eind 1994 in de top 40 van de Billboard Hot 100. Tiny Music... Songs From The Vatican Gift Shop verschijnt in 1996. De singles 'Big Bang Baby' en 'Trippin' On A Hole In A Paper Heart' halen opnieuw de Amerikaanse singlelijst.

Velvet Revolver

In 2003 treedt Scott Weiland toe tot Velvet Revolver, de band die zo'n beetje alle leden vanGuns N' Roses min Axl Rose bevat. Weiland neemt de zang voor zijn rekening. Hij is op dat moment wederom herstellende van zijn ernstige drugsverslaving. De muziekwereld speculeert uitgebreid of Weiland nu wel of niet echt van zijn verslaving af is. Velvet Revolver gaat op tour en doet Lowlands 2004 aan.

Weiland terug

Scot Weiland verlaat in april 2008 Velvet Revolver. De vier oprichters van Velvet Revolver bevestigen in april 2008 dat ze zonder Scott Weiland verder gaan. Gitarist Slash zegt er over: "De persoonlijke problemen van Weiland hebben de doorslag gegeven om zonder hem verder te gaan''.

Tour

Rond die zelfde tijd kondigt Weiland aan dat hij weer gaat touren met de Stone Temple Pilots. Er staat een uitgebreide tour gepland en er zijn plannen voor een nieuw Stone Temple Pilot album, mét Scot Weiland.

Tracks van Stone Temple Pilots