Artiest

Meghan Trainor

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Meghan Trainor
Meghan Trainor (1993) is een Amerikaanse zangeres die in de zomer van 2014 bekend wordt met haar vrolijke liedje 'All About That Bass'.

Meghan groeit op in Nantucket, Massachusetts (Verenigde Staten). Ze komt uit een muzikale familie en schrijft al op elfjarige leeftijd liedjes. Als ze dertien jaar oud is, kopen haar ouders voor hun dochter een computer. Hiermee kan ze haar eigen nummers produceren.

Platencontract

Op haar zeventiende jaar wordt Meghan geintroduceerd aan iemand van het label Big Yellow Dog Music. De organisatie is wel geinteresseerd in de singer-songwriter en kort na haar achttiende verjaardag tekent ze bij het label.

I'll Sing With You

De Amerikaanse zangeres gaat aan de slag. Ze schrijft liedjes en brengt in 2011, in eigen beheer, het album I'll Sing With You uit. Inspiratie voor haar muziek zocht ze onder andere in Los Angeles, Californie, New York en Nashville.

Nashville

In Nashville bleef Meghan hangen. Ze is dan 19 jaar oud. En tijdens een van haar trips schrijft ze samen met producer Kevin Kadish het liedje 'All About That Bass'. Verschillende artiesten zijn geinteresseerd om het liedje op te nemen. L.A. Reid hoort Meghans demo van het nummer en tekent haar bij Epic Records. Daar krijgt ze de kans om 'All About That Bass' als soloartieste uit te brengen.

Debuutalbum

Title, het debuutalbum van Meghan Trainor komt in 2015 uit.