Artiest

Rox

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Rox
De half Iraanse, half Jamaicaanse Roxanne Tataei groeit op in Londen en vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. In de lente van 2010 komt haar eerste album uit.

De half Iraanse, half Jamaicaanse Roxanne Tataei groeit op in Londen en vanaf haar veertiende speelt ze al op haar eigen gitaartje. In 2010 vormt ze een band en gaat ze door het leven als kortweg Rox. In de lente van 2010 komt haar eerste album uit. Net buiten de stad Londen, wordt in 1988 in Norbury Roxanne Tataei geboren. In de plaatselijke kerk komt ze voor het eerst in contact met muziek. Al op haar tiende reist ze Groot Brittannië rond met het National Youth Music Theatre.

Inspiratie

Op haar veertiende krijgt ze voor haar verjaardag een echte gitaar en vanaf dan kan ze met allerlei stijlen experimenteren. Ze is geïnspireerd door Lauryn Hill, Joni Mitchell, Sade, Mary J. Blige en Alanis Morissette.

Band

In 2007 vormt ze haar eerste band. Na eerst wat te leuren bij labels, wordt ze getekend bij Rough Trade, omdat ze daar de vrijheid krijgt die ze nodig heeft. Vanaf dat moment gaat het hard en treedt ze op met Mark Ronson en Daniel Merriweather.

Debuut

Eind 2009 komt haar debuutsingle uit: 'No going Back' en in hetzelfde jaar legt ze de lijn uit voor haar debuutalbum. De tweede single, 'My Baby Left Me', komt uit in de lente van 2010, wordt een hit en brengt de zangeres een berg aan optredens en media-aandacht. Enkele maanden later komt de volgende single ('I Don't Believe') uit en eindelijk het debuutalbum Memoirs.

Tracks van Rox